OM PROJEKTET

Den maritime sektor udgør én af Danmarks stærkeste erhvervsmæssige positioner, som dækker over en lang række virksomheder indenfor forskellige relaterede brancher. Her i blandt: rederier, værfter, havne, udstyrsproducenter og offshore-virksomheder. Branchen står samlet set for 24 pct. af den samlede danske eksport og 10 pct. af den samlede danske produktion. Derudover beskæftiger den omkring 115.000 personer.

Lige som den generelle tendens i samfundet, hvor der er en mangel på faglærte, vil den maritime branche også blive hårdt ramt i fremtiden, da de erhvervsuddannede udgør over 40 pct. af de beskæftigede. Målet for projekt Fremtidens Maritime Håndværker, om at skabe en større interesse for maritime erhvervsuddannelser, er derfor helt central for at sikre konkurrenceevnen i Region Hovedstadens maritime virksomheder.

Konkret vil projektet arbejde med at øge udbuddet af arbejdskraft og kompetenceniveauet i den maritime sektor, gennem tre indsatsområder:

  • Mere målrettede erhvervsuddannelser til de maritime erhverv, gennem udvikling af over 40 nye maritime uddannelsesforløb.
  • Tiltrækning af flere og dygtigere elever til de maritime erhvervsuddannelser, deriblandt over 300 nyuddannede maritime håndværkere.
  • Oprettelse af 200 flere praktikpladser i maritime virksomheder

I et større perspektiv skal det være med til at fastholde en stærk og konkurrencedygtig maritim klynge i Region Hovedstaden, som med viden og kompetencer kan måle sig med de bedste internationale maritime klynger.