Den maritime vibration

"Det første man bemærker når man træder ind i testcenteret på MAN, er vibrationerne. Og ikke mindst det høje støj niveau. Selvom vi befinder os på land, giver den store 2-takts motor en falsk indbildning om at man befinder sig ude på havet, hvor den store motor kæmper imod de enorme bølger.

De voldsomme vibrationer kan tydeligt ses, og mærkes. Som et personligt eksempel, hvis man sætter sig ned og skal skrive en historie på computeren. Faktisk bevæger min skærm sig lige nu op og ned. Intet står stille når motoren kører. Et godt spejlbillede af den maritime industri som også er i kraftig bevægelse, og vibration efter fagligt udannede folk. Overalt hvor man arbejder skal ens krop tilpasse sig vibrationerne. Noget man først rigtigt erkender når man står på en stige, og kæmper med at få samle muffer sat på enderne af en ledning.

At være dele lærling i virksomheder indenfor den maritime industri, klæder en godt fagligt på. Som en lærling i en maritim virksomhed, bliver man skubbet ud i situationer hvor man ikke kan finde resultatet i det bagerste kapitel i en bog. Man lærer at tænke sig ud af problemerne. Hvis man forbinder det maritime med det at være dele lærling, bliver man oprustet til at takle svære problemer inden for et bredt emne. Man kommer ikke til at sidde fast et bestemt sted, og der er altid fart på når man er en dele lærling. Man lærer en masse nye ansigter at kende, som har hver deres måde at løse problemer på. Som dele lærling får man, et bredere synsfelt som mange ikke vil opleve i deres lære tid. Man oplever forskellige arbejdspladser, og kan herved nemmere tage den ende gyldige konklusion, om hvilket emne man vil følge videre med. Og ikke mindst hvilket firma der kan tilbyde den bedste mulighed for at blive bedre i mere specifikke emner."

billede 2.PNG

Af Jonas Weinreich
Dele lærling: Man Diesel & Turbo, DI-Teknik, DISA.