Workshop i FMH: vindmølleprojekt og førerløse skibe

I Fremtidens Maritime Håndværker arbejder vi på at skabe større interesse for det maritime erhverv og for erhvervsuddannelser til de maritime virksomheder. Det blev der også arbejdet på i går, da der blev afholdt workshop hos TEC i Ballerup. Projektmedarbejdere fra FMH, faglærere fra TEC og NEXT Uddannelse København og virksomhedsrepræsentanter fra MAN Diesel & Turbo, Pres-Vac og Hans Buch var med til workshoppen.

Formålet var, at skabe netværk og samarbejde mellem skolerne, den maritime service branche og industri. Hensigten med workshoppen var også, at virksomheder og lærere fra skolerne skulle brainstorme på mulige projekter, som kan bruges til at give grundforløbene en maritim toning - og her kom der masser af gode ideer!

Der blev blandt andet kigget på et vindmølleprojekt, som NEXT Uddannelse København har stået for. Her har opgaven været at bygge en mini-vindmølle, som kan lave energi og derved oplade en mobiltelefon.

Desuden var der arbejdet med materialeforståelse ved at bygge fly. Faktisk er den aerodynamik som er i vingerne på flyet, den samme som også er i vindmøller! Vinderne af det bedst byggede fly, i det tidligere projekt, havde fået en tur i et rigtigt fly med piloten, som ses på billederne - det er vist ikke så tit, at man får lov til det på en uddannelse.

Derudover blev der snakket om førerløse skibe og meget mere. Alt i alt en super interessant dag, hvor der kom en masse spændende projekter på banen. Du kan ee billeder fra workshoppen herunder.

IMG_0030.jpg

Vindmølleprojektet fra NEXT Uddannelser København

IMG_0033

Projekter fra arbejde med materialelære

IMG_0034

Piloten fortæller om det tidligere projekt

IMG_0036

Der bliver snakket om førerløse skibe