Smedeuddannelsen: Kan du bruge både hænder og hoved?

At uddanne sig til smed er sjovt og spændende, og så følger der en masse fordele med. Smedeuddannelsen kræver, at du kan bruge hænder og hoved, er en uddannelse, der skifter mellem teori og praksis, en uddannelse hvor du får en god løn - og så er der stor efterspørgsel på smede i Danmark. Smedeuddannelsen er også en rigtig god uddannelse at tage, hvis du er ved at være lidt skoletræt. Efter grundforløbet kommer du til at skifte mellem skoleforløb og praktik. Det betyder også, at du får en masse viden, som du kan få lov at afprøve og bruge i et job, mens du stadig er under uddannelse.

Smedeuddannelsen er ikke for alle

Det er en uddannelse, der kræver noget af dig. Blandt andet er det godt, hvis du er god til matematik. Derudover kræver det, at du har en god fysik, da det er fysiskkrævende arbejde. Du får en helt speciel viden inden for super interessante felter. Er du eksempelvis interesseret i computerstyrede maskiner og robotteknologi? Så er smedeuddannelsen noget for dig. Du lærer nemlig at benytte teknikker, der kræver manuelle og computerstyrede maskiner.

Efter smedeuddannelsen er der også stor sandsynlighed for, at du vil finde et job, hvor du tjener godt. Der er forskellige specialer, du kan tage; kunne du tænke dig at arbejde på en boreplatform? Dette job ligger på andenpladsen over de jobs, der har den højeste startløn. Du kan arbejde på værksted eller for en virksomhed, men uddannelsen giver også gode muligheder, for at starte som selvstændig. Alt efter hvilken retning du går, er der forskel på, hvor lang tid din uddannelse kommer til at tage. Ét af de specialer du kan tage, er uddannelsen som maritimsmed.

Maritimsmed – til lands og til vands

Som maritimsmed får du en masse spændende muligheder. Det er ikke nødvendigt at arbejde til vands, du kan også sagtens arbejde til lands. Som maritimsmed kan du både lave opgaver på store skibe eller reparation og vedligeholdelse af mindre skibe. Du får nogle helt særlige kompetencer, som gør at du kan arbejde med opgaver på skibe.

Hvis du godt kunne tænke dig at være maritimsmed i offshore branchen, kan du komme til at arbejde på boreplatforme, produktionsplatforme og havvindmølleanlæg. Det giver dig også nogle helt specielle oplevelser, da du kommer til at arbejde på havet. Desuden er det en god mulighed, hvis du godt kunne tænke dig at arbejde internationalt, da der er rigtig gode muligheder for internationalt arbejde.

Muligheder for videreuddannelse

Smedeuddannelsen giver mulighed for videreuddannelse. Blandt andet kan du videreuddanne dig som energiteknolog eller produktionsteknolog. Desuden kan du tage smedeuddannelsen som EUX, hvilket betyder at du får en gymnasialuddannelse på samme tid.

Kilde: https://www.jobzonen.dk/artikel/sadan-far-du-den-h%C3%B8jeste-l%C3%B8n/