Praktikcentret er fyldt med muligheder

Har du overvejet at starte på en erhvervsuddannelse men droppet det, fordi du er bange for, at du ikke kan finde en praktikplads?

Fremtidens Maritime Håndværker tog forbi TECs Praktikcenter i Ballerup, for at høre om mulighederne, hvis man ikke finder en praktikplads med det samme.

Få de samme kompetencer som hos en virksomhed 

Når man træder ind på Praktikcentret, bliver man mødt af et stort værksted, hvor der er mennesker med en masse forskellige kompetencer. Praktikcentret minder meget om, at være i praktik hos en virksomhed. Der er faste mødetider og lærlingene skal igennem en masse ting, så de får de samme kompetencer, som en der har været i praktik hos en virksomhed.

Man bliver dog ikke mødt af mange elektrikere. Af de 55 elever på elektrikeruddannelsen, er kun to på Praktikcentret, og det er kun fordi, de skal på skole igen om lidt. En del af eleverne starter på Praktikcentret, men færre en 10 % af dem slutter der. De er nemlig super dygtige til at finde praktikpladser til eleverne på Praktikcentret.

Gode muligheder for at finde en praktikplads

Grunden til at de er så gode er, at der er tilknyttet en masse konsulenter og instruktører, der har til opgave at skaffe praktikpladser til eleverne. Derfor er det vildt ærgerligt, at nogle elever vælger Praktikcentret fra.

Praktikcentret, instruktørerne og konsulenterne har et fedt netværk af virksomheder i de forskellige brancher, hvilket gør det meget nemmere for dem at finde en praktikplads. Men eleverne skal selvfølgelig stadig være aktivt søgende.

Tør du lave ting til tigerne?

Smedene på Praktikcentret har lavet nogle ret seje ting. Hvis du tager et smut i zoologisk have, kan du faktisk se deres arbejde. Eleverne har lavet stativer til tigerne og bavianerne, hvor der kan hænges mad op i. Det er ret fedt!

Endnu federe er det, at der næsten ikke er nogen smedelærlingene i Praktikcentret – de er nemlig i praktik hos virksomheder. Virksomhederne står på venteliste, for at få en lærling ud. Derfor er det en super god ide, at starte på Praktikcentret, hvis man ikke selv finder en praktikplads.

Hvad hvis man ikke finder en praktikplads?

Selvfølgelig er der nogen, som ikke finder en praktikplads hos en virksomhed, men det skal man ikke frygte. Det er ikke en stopklods, at være i praktik på Praktikcentret i stedet for hos en virksomhed. Man lærer det samme, og man får derfor de samme kvalifikationer.  

Desuden kan man sagtens finde et arbejde, når man færdiguddannet. Der er lav ledighed blandt mange erhvervsuddannelser, og der er brug for dygtige håndværkere. Så overvej lige erhvervsuddannelsen er ekstra gang

Du kan læse mere om TECs Praktikcenter her