Fremtidens Maritime Håndværker Kick-off konference 1:3

Den 6. oktober 2015 afholdte vi projekt Fremtidens Maritime Håndværkers første rigtige konference. Dagen bød på en masse gode oplæg fra mange forskellige interessenter i den maritime industri.

Programmet var delt op i tre sessioner:

  • Fremtidens udfordringer og efterspørgsel på kompetence
  • Initiativer skaber løsninger
  • Projekt Fremtidens Maritime Håndværker

Hver enkelte session har sit eget indlæg, så leder du efter materiale fra konferencen, så klik eventuelt på kategorien 'arrangement' til højre, eller kig helt nede i bunden, hvor relaterede indlæg kan ses.

Vi har samlet en række billeder fra kick-off konferencen som du kan finde HER

Fremtidens udfordringer og efterspørgsel på kompetence

Første mand på talerstolen var Lars Gaardhøj, formand for Erhvervs- og vækstudvalget.

Lars talte om de Regionale udfordringer med erhvervsuddannelser og praktikpladser. Her i blandt nævnte han, at inden for de næste par år vil der komme til at mangle 5000 faglært arbejdskraft, men allerede nu mangler virksomhederne faktisk kvalificeret arbejdskraft. Region Hovedstaden forsøger at gøre noget ved udfordringen ved at støtte et projekt som Fremtidens Maritime Håndværker.

Lars havde valgt at lave sit oplæg uden powerpoint, så der skulle du have været der.

Anden taler på pinden var Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

Jenny talte om efterspørgslen i den maritime industri. Herunder hvilke kompetencer, der er behov for i den maritime industri, og at virksomheder faktisk er nødt til at sige nej til nogle opgaver fordi de mangler medarbejdere med en faglig teknisk uddannelse.

Modsat Lars havde Jenny valgt at bruge et powerpoint. Er du derfor interesseret i at vide mere, kan du læse det her:

Præsentation

Tredje oplægsholder var Torben Andresen Lindhardt, uddannelses- og IKT-sekretariatet i Dansk Metal.

Torben fortalte om det fremtidige behov for erhvervsuddannede i Danmark. Torben satte blandt andet fokus på, hvad der betyder noget, når unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Torben havde også medbragt et powerpoint præsentation, som du kan finde her:

Præsentation

Fjerde og anden sidste mand i spotlyset var Per Sønderstrup, kontorchef i Søfartsstyrelsen

Per talte om behovet for maritime kompetencer i fremtidens Blå Danmark, her i blandt, hvordan projekt Fremtidens Maritime Håndværker passer ind i vækstplanen for Det Blå Danmark. Per Sønderstrups præsentation kan findes her:

Præsentation

Sidste mand på talerstolen var Sune Rahn, Chefkonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Sune talte om de håndværksmæssige færdigheder og de maritime uddannelser. Sune kom blandt andet ind på, hvad en maritimt uddannet egentlig er. Du kan finde Sunes præsentation her:

Præsentation

Er du interesseret i at læse om session 2 og 3, kan du finde dem nederst på siden - eller ved at klikke på kategori: 'arrangement' ude til højre.