Industritekniker: Gode muligheder for videreuddannelse

Foto: Morten Holtum

Foto: Morten Holtum

Industriteknikeruddannelsen er en mindre kendt uddannelse, der ikke er som alle andre erhvervsuddannelser. Desuden er der i dag hårdt brug for faglærte industriteknikere. Men hvad er en industritekniker egentlig?

Ingen kedeldragter som industritekniker

Det er ikke alle, der kender til industriteknikeruddannelsen, og det er bestemt heller ikke alle, der ved, hvad jobbet egentlig går ud på. Uddannelsen kræver, at du er kreativ og kan være meget præcis. Hvis du tror, det er sjovt at arbejde med store maskiner, er det måske en uddannelse for dig.

Gennem uddannelsen lærer du at installere og reparere maskiner. Eksempelvis kan du komme til at arbejde med store kraner og skibsmotorer. Du får færdigheder i svejsning, mens du også lærer at programmere computerstyrede programmer. Til forskel for smedeuddannelsen kommer du ikke til at svejse, men skal i stedet forme metalstykker i en kæmpe computerstyret maskine.

Derfor er det også en anderledes erhvervsuddannelse, da den netop ikke kræver kedeldragt og hovedet begravet blandt tandhjul. I stedet foregår jobbet ofte i et rent miljø hos en virksomhed. Her skal du sidde ved en skærm, hvor en computer er koblet sammen med en avanceret maskine.

EUX og videreuddannelse

Uddannelsen er bygget super godt op, hvor du kommer til at skifte mellem at være på skole og i praktik. Derfor får du mulighed for at arbejde med det, du får undervisning i, mens du stadig er i gang med din uddannelse.

Hvis du drømmer om at videreuddanne dig, har du en masse muligheder efter endt uddannelse. Industriteknikeruddannelsen kan tages som EUX, hvilket betyder, at du både får en erhvervsuddannelse og en STX uddannelse på samme tid.

Tager du den almindelige industriteknikeruddannelse, har du blandt andet mulighed for at læse til maskinmester eller driftsteknologi offshore. Du kan også tage en akademiuddannelse inden for innovation og produktionsoptimering. Læs mere om erhvervsuddannelsen hos Københavns Tekniske Skole.

God løn og jobmuligheder

Som faglært industritekniker har du god mulighed for at finde et job. Der er stor efterspørgsel på dygtige og ambitiøse industriteknikere, hvilket er en fordel ved at tage uddannelsen. Desuden kan du forvente en god løn. Månedslønnen som industritekniker ligger et sted mellem 30.000 kr. og 50.000 kr.

Se videoen med Emil, som er i gang med industriteknikeruddannelsen her