Elektrikeruddannelsen: Dusør – de har brug for dig!

Er du ambitiøs? Kan du arbejde præcist? Kan du komme med den bedste løsning og er du vild med teknik? Hvis du svarer ”ja” til disse spørgsmål, så burde du måske søge ind på elektrikeruddannelsen!

Elektrikeruddannelsen efterspørger dygtige unge

Elektrikeruddannelsen er en super spændende uddannelse for dig, der synes teknik er sjovt og som er vild med at få tingene til at virke. Trods det er der en meget stor efterspørgsel på unge med en erhvervsuddannelse som elektriker. Derfor kan du få en god uddannelse, og på samme tid har du rigtige gode muligheder for at få et job efterfølgende.

Uddannelsen giver dig en masse muligheder. Elektrikeruddannelsen kan tages som EUX, hvilket vil sige at du tager en gymnasialuddannelse sammen med din erhvervsuddannelse. Desuden har du mulighed for at videreuddanne dig efterfølgende, eksempelvis som miljøteknolog. Alt efter hvilken elektrikeruddannelse du vælger, er der forskel på, hvor lang tid uddannelsen varer. Uddannelsen kan tage mellem 2,5 år til 4,5 år.

En anden interessant mulighed er at bliver elektriker i den maritime branche. Her får du nogle helt særlige arbejdsopgaver, hvor du blandt andet kan arbejde med skibsinstallationer. Det er en utrolig spændende branche, hvor der er rigtig gode muligheder for jobs – så hvis du har lyst til at prøve noget anderledes, skal du overveje at blive maritim elektriker.

Særlige kompetencer til en branche i udvikling

Gennem elektrikeruddannelsen kommer du til at få en helt særlig og interessant viden. Du lærer at arbejde med intelligent elforsyning og energieffektivisering. Du lærer at kunne installere og vedligeholde computerstyrede el-systemer, og så kommer du til at arbejde med automatisering i forhold til robotter. Så er du vild med det, er elektrikeruddannelsen helt sikkert noget for dig.

Desuden er det en branche, der konstant er i udvikling. Der kommer hele tiden nye teknologier til, og du kommer derfor til at få en masse spændende arbejdsopgaver og får viden om alt det nyeste. Elektrikeruddannelsen kræver også, at du både er dygtig teknisk og håndværksmæssigt. Derudover er det godt med kompetencer i blandt andet kommunikation og projektledelse.

Hvis du synes det lyder godt, kan du læse meget mere om uddannelsen på Technical Education Copenhagen og Københavns Tekniske Skole.