Er du lidt sejere end dine venner?

Foto: Morten Holtum

Foto: Morten Holtum

Du har sikkert læst alt muligt om, hvilken fremtid der venter dig efter en uddannelse. Det er selvfølgelig vigtigt at vide, da det er sjovere at tage en uddannelse, når du har en gulerod for næsen (okay, måske noget bedre end en gulerod). Men det er også vigtigt, at vejen til målet er sjov – og det er den, hvis du tager en erhvervsuddannelse.

Er du skoletræt?

Hvis du går i folkeskolen, så er du vant til, at der altid er en masse lektier, der skal læses, og opgaver der skal skrives. Hvis du starter på en gymnasial uddannelse, er det lidt det samme – der er en masse, der skal læses, skrives og afleveres. Det er der selvfølgelig også på en erhvervsuddannelse, men det er stadig meget anderledes.

På en erhvervsuddannelse kommer du til at veksle mellem skoleophold og praktik hos en virksomhed. Under skoleopholdet er din undervisning vekslende. Du skal have helt almindelig undervisning, som du kender fra folkeskolen, men du kommer også til at arbejde med ting, du sikkert aldrig har hørt om før. Det giver dig nogle særlige kompetencer, som ikke alle andre kan blære sig med.

Så en dag i skole på en erhvervsuddannelse kan byde på fag, som matematik og dansk. Men ofte bliver man lidt træt i hovedet efter at have koncentreret sig om underlige regnestykker. Så er det fedt, at du skal have fag på et værksted, hvor du skal løse praktiske opgaver. Det er faktisk en meget sjovere måde at gå i skole på!

Kræver mere af dig

Du skal være klar på en masse udfordringer, hvis du gerne vil tage en erhvervsuddannelse. Når din praktikperiode starter, skal du til at opleve den virkelige verden. Du vil ikke blive set som en studerende her – du skal møde til tiden og knokle som alle andre medarbejdere i virksomheden. Men tænk lige over, hvor meget du så allerede kan, når du er færdig med din uddannelse? Det er altså ikke noget, alle dine venner kan sige.

Det er helt vildt fedt at være ude i praktik. Du kommer til at lære en masse ting, men på en helt anden måde end hvis du bare sidder på en stol i skolen. Du får kompetencer, som du ikke kan læse dig frem til i en bog. Og så skal du selvfølgelig ikke glemme, at du får løn under uddannelsen! Til sidst er det vigtigt at nævne, at du kommer til at møde en masse sjove, nye mennesker. Hvad siger du, er du lidt sejere end dine venner?