5 hurtige om industriteknikeruddannelsen...

Industriteknikeruddannelsen er en blandt mange erhvervsuddannelser, der har behov for meroptag frem til år 2020, hvis der skal være faglærte nok til at imødekomme efterspørgslen. Niels Bylund fra industriens uddannelser har spurgt Denni Kragh 5 hurtige spørgsmål. Denni er driftsleder og ansvarlig for blandt andet industriteknikerlærlingene på MAN Diesel & Turbo.

Hvad er din funktion?

Jeg er driftsleder, men jeg er også ansvarlig for lærlingene på både industritekniker-, automatiktekniker- og maskinmesteruddannelserne. Vi har cirka 13-15 industriteknikerlærlinge hvert år. Jeg er selv uddannet industritekniker, men det er tilbage i en tid, hvor det hed maskinarbejder.

Hvornår er det især fedt at arbejde med industriteknikere?

Jeg synes, det er fedt til hverdag, når de unge eksempelvis har lavet et program på en af vores CNC-styrede maskiner, og når emnet så kommer ud og ligner det programmerede. Eller når lærlingene, der roterer rundt på fabrikken ser, hvordan tingene hænger sammen, og hvorfor det, de lavede ved den anden maskine, var vigtigt i forhold til den videre produktion.

Hvad er det bedste ved industriteknikeruddannelsen?

At vi får en medarbejder med en alsidig baggrund, fordi vi både reparerer og fremstiller dele til 2-takts dieselmotorer hos MAN Diesel & Turbo. Vi har brug for teknikere på alle niveauer, og med en grunduddannelse er man godt klædt på til at bygge videre på sin industriteknikeruddannelse, hvis man har lyst til det.

Hvad er den største udfordring ved industriteknikeruddannelsen?

Den største udfordring er at få folkeskoleelever til at synes det samme som os – at det er en spændende og alsidig uddannelse, man får som industritekniker. Det er en udfordring at klæde skolevejlederne i folkeskolen på, så de er i stand til at vejlede deres elever om industriteknikeruddannelsen – og få dem til at indse, at det ikke kun er røg, støj og møg, men at det er en teknisk uddannelse, som man ikke bare tager, men som man skal arbejde på at få.

Hvorfor er industriteknikeruddannelsen vigtig for jer (MAN Diesel & Turbo)?

Industriteknikeruddannelsen er den uddannelse, der passer til vores produktion, og vi har næsten 200 industriteknikere ansat. For os er det vigtigt, at vi får medarbejdere, der har en bred viden om bearbejdningsteknik, og i øvrigt har en god grunduddannelse, og så er det vigtigt, at vi kan bruge dem rundt om i hele virksomheden.