Livet kommer ikke med en håndbog - det kommer med mor

I uge 43 var Fremtidens Maritime Håndværker med på uddannelsesmessen CPH SKILLS 2018. Hvert år afholdes den store uddannelsesmesse i Bella Center, hvor Region Sjællands 8. klasser kan lade sig inspirere til hvad deres fremtid skal byde. I år havde Region Hovedstaden samlet nogle virksomheder, en coach og FMH under overskriften KARRIEREBUTIKKEN.

For hvad er en erhvervsuddannelse? Og hvad betyder ordet maritim overhovedet? Det stod FMH klar til at informere meget mere om!

I dagtimerne fyldtes messeområdet med de mange hundrede 8. klasses elever, mens forældrene onsdag aften også fik mulighed for at være med. Og her var det tydeligt, hvem der havde indflydelse på uddannelsesvalget.

Et par gange oplevede vi også besøg kun af mødrene, der havde børn hjemme, som havde været på messen i løbet af dagen. Mødrene var tydeligvis ikke tilfredse med børnenes udbytte af brochurer, og gik derfor en målrettet runde på messen for at samle viden om uddannelser.

Heldigvis havde vi også besøg af mange unge, som gerne ville høre noget om mulighederne for uddannelse i den maritime branche.