Fremtidens Maritime Håndværker på Copenhagen Skills

For andet år i træk deltog projekt Fremtidens Maritime Håndværker i den store uddannelsesmesse Copenhagen Skills. Her havde MDC Virtuel Reality film med hvor man blandt andet kunne følge en automatiktekniker på Søværnets skib Peter Willemoes, en smed hos Hvide Sande skibsværft og en industritekniker hos radar producenten Weibel. VR filmene er lavet i regi af projekt Fremtidens Maritime Håndværker og har til formål at oplyse om de muligheder der er i den maritime branche som faglært.

Derudover havde NEXT Uddannelse København arrangeret en tændrørskonkurrence hvor man kunne vinde et sæt Bluetooth højtalere som var sponsoreret af MDC. Konkurrencen gik ud på at skille et topstykke ad, skifte pakning, og samle det igen på tid. De glade vindere var overraskende nok ikke de lærlinge fra erhvervsskolerne som kom forbi og prøvede kræfter med konkurrencen, men to unge folkeskoleelever som slog alle andre tider. 

30.000 har besøgt Copenhagen Skills Uddannelsesevent over to dage – og flere forældre end nogensinde før kom for at udforske erhvervsuddannelserne sammen med deres børn. Alt i alt var messen en stor succes og VR filmene gav anledning til masser af debat med de unge mennesker og deres forældre som flittigt besøgte standen og deltog i konkurrencen.