Endnu engang konkurrerede erhvervsskoleelever om at samle og dyste med undervandsdroner

Det andet ROV Maker Competition forløb, som foruden af projekt Fremtidens Maritime Håndværker er sponsoreret af Den Danske Maritime Fond blev afholdt i uge 44.

ROV Maker Competition er et forløb udarbejdet af Københavns Erhvervsakademi i tæt samarbejde med erhvervsskolerne TEC og NEXT. Selve konkurrencen går ud på, at grundforløbselever skal dyste imod hinanden ved at samle en ROV (undervandsdrone) af et udleveret samle kit som er produceret til formålet af KEA, TEC og NEXT. Derefter skal eleverne dyste i mod hinanden om hvem der klare en undervandsforhindringsbane bedst på den tid der er til rådighed.

Selve samlingen af de enkelte undervandsdroner foregik hos NEXT Uddannelse København på Tuborgvej, hvor der var samlet ca. 50 grundforløbselever fra hhv. TEC og NEXT. Eleverne blev opdelt i 9 hold som byggede hver deres ROV, og om torsdagen kæmpede imod hinanden i svømmehallen hos Flintholm Water & Wellness center.

Det næste ROV Maker Competitionforløb afholdes i foråret 2018 og til efteråret 2018 er målet at lave en national konkurrence i Danmark, hvor flere erhvervsskoler deltager. Inden da skal projektets tegninger og ressourcer i forhold til at bygge kits og ROVer, og afholde ugeforløb mv. deles open source, så andre erhvervsskoler kan bruge det selv. Selve formålet med konkurrencen er, at styrke samarbejdet mellem erhvervsskoler og erhvervsakademier, samt informere eleverne om de muligheder der er som faglært i den maritime branche.  

logo-stor.png
danske+maritime+fond.png