CPH Skills 2017: Det Blå Danmark var med igen for at få unge til erhvervsuddannelserne

Igen i år stillede Det Blå Danmark op i samlet trop på CPH Skills 2017 i Bella Center i København den 25. og 26. oktober. CPH Skills er det regionale mesterskab og uddannelsesevent for erhvervsuddannelser i Region Hovedstaden, som nu er blevet en årlig attraktion for unge.

Den maritime industri har brug for faglærte, og det handler derfor om at få flere unge til at vælge en af de mange tekniske erhvervsuddannelser, som der gøres brug af i den maritime industri.

”Vi fortæller de unge og deres forældre, at en erhvervsuddannelse byder på mange spændende job- og karrieremuligheder i Det Blå Danmark. Alle muligheder står åbne efter en erhvervsuddannelse, da de unge kan læse videre ligesom med en studentereksamen. Som fx industri- eller automatiktekniker kan man læse videre til maskinmester, automationsteknolog eller diplomingeniør og få en spændende karriere med fokus på automation, digitalisering eller produktudvikling i den maritime industri”, siger maritim lærlingekoordinator Jo Dietrich fra projektet ”Fremtidens Maritime Håndværker” i Danske Maritime.

På World Careers stand deltog Danske Maritime sammen med lærlinge fra de maritime håndværksfag (bådebygger- og sejlmageruddannelsen) og industriteknikere fra MAN Diesel & Turbo:

Det har været rigtig sjovt og spændende at møde så mange unge mennesker, der er nysgerrige på de maritime uddannelser”, siger Jacob Krøyer Olsen, Uddannelsesleder for de maritime håndværksfag på Esnord i Hillerød.

Jeg er blevet klogere på, hvad der er på spil for de unge, når de skal vælge uddannelse – mange aner intet om erhvervsuddannelser og tror, at de bare skal i gymnasiet – det er jeg glad for at kunne hjælpe med at lave om på” siger Heinrich Hartwig, industriteknikerlærling hos MAN Diesel & Turbo i København.

Det er utrolig vigtig, at vi samlet under World Careers får vist mangfoldigheden i uddannelsesretninger og jobmuligheder i hele Det Blå Danmark. Selvom CHP Skills er en præsentation af erhvervsuddannelser, er det helt rigtigt, at vi kan vise de unge flere veje ind i Det Blå Danmark. Derfor er det absolut en styrke, at vi også har studerende fra maskinmesterskoler og elever fra HF i Søfart med på CPH Skills. For mange unge er det ukendt, at Det Blå Danmark rummer så mange retninger og at viden fra f.eks. maskinrummet på et skib er essentiel viden for produktionsvirksomhederne på land”, siger projektleder Marianne Eltong Gade fra Danske Maritime.