El-installatører fik blik for det maritime

Også næste år får 2. års studerende hos KEA en maritim ugeopgave fra Alfa Laval. Det stod klart efter dette års opgave, som Danske Maritime havde sat i værk i projektet Fremtidens Maritime Håndværker, og som gav flere studerende smag for en fremtid i den maritime industri.

”Jeg har tænkt mig at søge praktik hos Alfa Laval i Aalborg. Det har været vildt spændende at arbejde med det maritime, man kan mærke stoltheden i det med Danmark som stærk søfartsnation. Der lader til at være masser af muligheder for at optimere på skibe, så det vil jeg gerne beskæftige mig mere med fremover”, sagde Christoffer Hedebye, der læser til el-installatør på KEA med en baggrund som ”almindelig” huselektriker. 

Der var flere af de studerende, der ligesom Christoffer Hedebye fik øjnene op for en karriere i maritim retning efter, at de i fredags havde løst en ugeopgave stillet af Alfa Laval som et nyt led på 2. året i deres uddannelse til automationsteknolog eller el-installatør. 

Hos Alfa Laval, der var inviteret af Danske Maritime til at stille ugeopgaven, lød der også tilfredshed med forløbet og et ønske om at gentage det næste år. 

”Det er helt sikkert noget, vi gerne giver os i kast med igen. Vi har set gode løsningsforslag og fremlæggelser til de stillede cases fra de studerende, og samarbejdet er noget, vi ser gode muligheder i. Det er en win-win for alle parter”, sagde Jakob Knudsen, Electrical Design and Configuration Engineer hos Alfa Laval Aalborg. 

Han bliver bakket op af sin kollega.

”Vi har et stærkt og stigende behov for flere dygtige faglærte, som er parate til at rejse rundt i verden og servicere vores produkter ude på skibene, så hvis dette kan være med til at bane vejen for, at flere ser i den maritime retning, så er vi med på at udvikle det”, sagde Bo Thiel Schmidt, HR Business Partner hos Alfa Laval. 

Kilde: Danske Maritime 24. november 2016